Elise valgte Sheffield – Hva skal du velge?

Elise har tidligere søkt gjennom Across the Pond og studerer nå landskapsarkitektur ved University of Sheffield. Hun har i den anledning delt sine tanker rundt utvelgelsesprosessen og kommer her med noen gode råd til deg!  

Nå som løvet faller fra trærne er det på tide å ta frem den mentale kosten og sortere universitetene du ønsker å søke til neste høst. September er høytid for å begynne å se på studiemuligheter for alvor. Vi anbefaler alltid at du setter i gang med dette så tidlig som mulig.

Hvordan velge universitet

Det kan være veldig overveldende å finne ut hvor man ønsker å studere. Storbritannia har veldig mange universiteter sammenlignet med Norge, og dette kan gjøre at det blir vanskelig å ta et valg. Jeg bestemte meg for å studere landskapsarkitektur ved University of Sheffield, et valg jeg er veldig fornøyd med den dag i dag. Allikevel hadde jeg tanker om andre universiteter før jeg til slutt bestemte meg. Mange norske ungdommer søker på flere universiteter i Storbritannia, og jeg forstår at de kan føle seg usikre på valget de skal ta.

Byens beliggenhet

Alle mennesker er forskjellige, og det er kun du som kan vite hvordan du ønsker at din studentopplevelse skal bli. Det var mange faktorer som gjorde at jeg endte opp i Sheffield.

Personlig var jeg veldig opptatt av at jeg ikke ønsket å bo i en storby, men heller ikke i en landsby. London kan bli litt overveldende for meg, samtidig som jeg er interessert i at det foregår mye rundt omkring. Sheffield er en mellomstor by. Mange sammenligner den gjerne med Oslo, som passer meg veldig fint. Jeg ønsket å bo et sted hvor jeg enkelt kan reise mellom Norge og England. Manchester Airport ligger kun én time med tog fra Sheffield, og det er mange interessante byer å reise til fra Sheffield. Det ligger nærme blant annet Manchester, Liverpool og Leeds, noe som passer meg bra ettersom jeg er veldig glad i å ha muligheten til å utforske andre nærliggende byer.

Godt studentmiljø

Et av mine andre ønsker var at universitetet jeg skulle begynne på har en god Students’ Union, med mange lag og foreninger, arrangementer og et inkluderende miljø. Ettersom University of Sheffield har Storbritannias beste Students’ Union, følte jeg at det ga inntrykk om at det er et studentmiljø hvor absolutt alle kan føle at de tilhører.

University of Sheffield har Storbritannias beste Students’ Union

Stipendmuligheter

I tillegg til at universitetet virket veldig inkluderende, fant jeg ut at de også tilbyr diverse stipend. Jeg sammenlignet stipendene som Sheffield tilbyr med andre universiteter, og av alle universitetene jeg søkte på, virket Sheffield best. Det som fikk meg til å bli helt sikker på at jeg ville studere ved University of Sheffield, var at byen ligger rett ved nasjonalparken Peak District. Savner man Norge og den fine naturen landet vårt byr på, kan man reise hit når som helst.

Ditt valg!

Jeg valgte mitt studiested basert på disse faktorene, men samtidig forstår jeg at alle mennesker er forskjellige og har ulike krav og ønsker. Derfor er mitt beste råd til deg som fortsatt er i tvil at du må gjøre så mye research du kan! På universitetets nettsider finner du god informasjon om hva universitetet tilbyr, så bruk disse nettsidene. Bruk Across the Pond for alt de er verdt – det er mye hjelp å få! Spør Across the Pond om de har mulighet til å sette deg i kontakt med noen som studerer der, så du får høre om deres studentopplevelse.

Bruk Across the Pond for alt de er verdt – det er mye hjelp å få!

Jeg anbefaler å besøke universitetet hvis det er mulig, og få en omvisning som kan gi deg et inntrykk av hvordan det er å gå der. Det kan også være muligheter for å delta på en virtuell omvisning. Til syvende og sist er dette kun ditt valg, og hvis du sliter med å velge – husk at magefølelsen som regel stemmer. Den er der for en grunn, og den er verdt å lytte til!

Ønsker du veiledning?

Across the Pond tilbyr gratis studieveiledning og hjelp med hele søknadsprosessen fra start til slutt. Vårt mål er å gjøre det enklest mulig for deg å studere i Storbritannia, samtidig er det viktig for oss at du gjør et godt og informert valg. Vi har god oversikt over inntakskrav og stipender, samtidig som vi har lang erfaring vi gjerne deler med deg. Trykk her for å få en personlig veileder i dag.