En vanlig studiehverdag – Essex

2016-03-29 17:00:00

For mange er det å studere på engelsk en skremmende tanke i seg selv – og nok til at en kanskje ombestemmer seg når det gjelder utenlandsstudier. Generelt har nordmenn et ganske så høyt nivå når det kommer til både muntlige og skriftlige engelskferdigheter,  sammenliknet med andre internasjonale studenter.

Studiehverdagen er åpenbart veldig annerledes enn det man er vant til. Kanskje kommer man rett fra videregående, eller kanskje man har hatt flere friår – uavhengig av det vil det være både nytt og spennende når man skal ta fatt på høyere utdanning. Nå står ”alt på spill”, og det er opp til deg å jobbe selvstendig. Du velger selv hvor mye du leser, når du leser og hvordan du leser. Alle timene våre er obligatoriske, med mindre det er spesifisert noe annet i timeplanen. Timeplanen ser forskjellig ut hvert år, av og til varierer den også fra uke til uke.

En typisk hverdag for meg kan være som dette: Jeg våkner av at alarmen ringer rundt 7 tiden, men blir liggende et par minutter. En time senere, rundt halv ni, er jeg pakket og klar for dagen. Matpakken er selvfølgelig med og jeg går opp til campus noe som tar meg litt under en halv time. Ofte blir det en liten økt på biblioteket før en eventuell forelesning, men andre ganger er det greit å sitte hjemme før jeg beveger meg opp og blir på universitetet hele dagen. Vi har jo også fått nytt bibliotek og steder man kan jobbe med skolearbeid på campus, noe som gjør det litt mer motiverende å komme seg opp og begynne dagen.

Skjermbilde_2016-03-29_kl._15.36.12.pngOfte er jeg ikke hjemme før 18-tiden, og da drar jeg rett hjem og spiser middag. De dagene vi slutter 16-17 kommer jeg hjem og slapper av før jeg eventuelt spiser og drar på trening senere. Det er også en ting jeg virkelig kan anbefale: å melde seg inn i en sport/aktivitet eller bare et treningssenter. Jeg var ikke med på noe første året og angrer litt, men i år kom jeg med på universitetets konkurrerende cheerleading-lag. Det har vært lærerikt og ikke minst gøy, vi dro på konkurranse i Birmingham og kom på tredjeplass. Neste konkurranse blir i Nottingham. Til tider kan det føles ut som ”tiltak”, men til syvende og sist er det verdt det. Å få koble ut på kvelden, omgås med andre og ikke ha annet å tenke på er veldig greit. Det kan bli litt mye forelesninger og bibliotek – en rutine man fort kan bli lei av.

 Skjermbilde_2016-03-29_kl._15.35.56.pngEllers bruker vi helgene til fest, venner og studier. Andre ganger reiser vi inn til London og blir borte hele dagen. Når det gjelder festing er det ikke så veldig mye å skryte av her i Colchester, men vi har det gøy på byen likevel. I tillegg er det ”Sports fed” hver uke (onsdager) på en klubb som ligger midt på campus. Her er det lov å være full og dumme seg ut, så dette er jo bare gøy – og man sparer de pengene man hadde brukt på taxi, drikke og inngang i byen. 

Skjermbilde_2016-03-29_kl._15.36.38.pngStudentlivet er i grunn bare moro og bør nytes så lenge det varer, men til tider kan det bli litt slitsomt. Ikke fordi det nødvendigvis er kjedelig, men fordi man føler man har altfor mye å gjøre. Det ordner seg jo heldigvis og det er bare å bite i det sure eplet og gjøre noe med det. Jeg kan ikke tro at vi allerede er halvveis i bachelorgraden vår, for tiden har virkelig flydd og jeg synes det er litt trist at vi alle drar hvert til vårt om et år. Studentlivet har i grunn bare gitt meg enda mer motivasjon og bekreftelse på at jeg ønsker å ta høyere utdanning: jeg stortrives med den hverdagen jeg har nå og føler meg absolutt ikke klar for ”voksenlivet” riktig enda.