Hvordan få mest mulig ut av årene dine i Storbritannia

2016-10-07 13:00:00

Det er nå to år siden jeg flyttet fra den lille byen Haugesund i Norge, til storbyen London. Jeg husker jeg var både spent og nervøs da jeg sa farvel til familie og venner og gikk ombord på flyet som skulle ta meg til mitt nye hjemland. På den tiden hadde jeg ingen anelse om hva jeg bega meg ut på. Jeg kunne definitivt ikke forestille meg hvor livet ville ta meg. Men etter to av de beste årene i mitt liv har flydd forbi i en fart, har jeg nå et siste år (for nå) til å nyte London-tilværelsen. Med mine erfaringer og minner fra de to siste årene vil jeg virkelig gjøre dette året best mulig, og jeg tenkte å dele noen tips om hvordan du kan få mest mulig ut av årene dine som student i Storbritannia:

Anitafosen.png

Spar opp penger
Dette er vel kanskje en «no-brainer», men jeg tenkte å ta den med likevel. Det er så viktig å spare opp penger før du flytter hjemmefra. Og dette er spesielt viktig når du flytter utenlands. De fleste av mine bekjente som studerer hjemme i Norge har en deltidsjobb i tillegg til studiene, for å tjene ekstra penger ved siden av Lånekassen. Men når du studerer i utlandet, er det ikke alltid like enkelt å få en god jobb. I stedet for å jobbe i London, har jeg prøvd mitt beste for å jobbe så mye som mulig når jeg er hjemme i Norge i ferier. Pengene jeg tjener vil jeg da spare opp, og bruke på morsomme arrangementer i London i løpet av året. For meg strakk ikke lånet til mye mer enn skolepenger og husleie. I tillegg har valutakursene gått opp og ned som en jojo, så det har virkelig vært betryggende å ha egne penger spart opp. Selv om det er mange fantastiske ting du kan gjøre helt gratis rundt omkring i Storbritannia, er det selvfølgelig ønskelig å ha litt ekstra penger slik at du kan oppleve det Storbritannia har å tilby.

Undersøk og lag en bucket-list
Før du flytter til et nytt og ukjent land, burde du definitivt undersøke hva ditt nye hjemsted har å tilby og lage en bucket-list. Skriv ned ting du vil gjøre, steder du vil se, restauranter du vil prøve ut osv. Prøv å finne både kjente «must visit» turiststeder, i tillegg til skjulte perler, gjennom blogger, sosiale medier, venner og familie, bøker og online reviews. Uansett om du bor et sted for et par måneder, ett semester eller flere år, kan jeg love deg én ting: tiden vil gå utrolig fort, så det er bra å ha en plan.

Anitafosen2.png

Hold deg organisert
For å ha det gøy og utforske mest mulig av hvor du bor, i tillegg til å fullføre studiene dine, er det viktig å holde seg organisert. Når du studerer i Storbritannia er det ofte lagt opp mye tid til selvstudie, så prøv ditt beste å bruk tiden din godt og fullføre oppgaver i god tid. Dette vil la deg være mer fleksibel og tilgjengelig for å gjøre morsomme ting i ukedager og på kvelder, i tillegg til helgene. Planlegg lesingen din og skolearbeid rundt reiser, besøk, konserter, fester og lignende, slik at du kan ta et par dager fri uten å føle at du ligger langt bak.

Planlegg (og bestill) i forveien
I tillegg til å holde deg organisert når det gjelder universitetsoppgaver, er det lurt å planlegge og bestille reiser og arrangementer på forhånd. Dette vil selvfølgelig gjøre det lettere å planlegge rundt. Men nesten enda viktigere er det faktum at da har du allerede betalt. Spontanarrangementer er selvfølgelig alltid gøy og spennende, men hvis du vil holde litt kontroll på økonomien, vil jeg anbefale å bestille i forveien. Dessuten vil det alltid være billigere å bestille reiser, hotell, konserter osv. i forveien, i stedet for dyre restplasser i siste liten.

Grip hver anledning
Studentårene dine, og spesielt studieår i utlandet, vil forhåpentligvis bli noen av dine beste år i livet. Du er fortsatt ung og fri, uten for mye ansvar eller forpliktelser. Dette er grunnen til at du burde gripe enhver anledning som kommer din vei, og gjøre det beste ut av det. Som jeg har nevnt tidligere: jeg kan garantere deg at tiden vil gå utrolig raskt. Dette er din tid til å ha det gøy og få venner og minner for livet. Nyt det, og lykke til!