Hvordan velge universitet?

2016-03-22 17:00:00

Du har nå kanskje kommet til det stadiet at du har mottatt tilbud fra flere av universitetene du har søkt på. Nå er det store spørsmålet om hvilket av universitetene du skal si ja til. Her er noen tips som hjalp meg!

Les blogginnlegg
Først av alt er det lurt å lese seg opp på universitetene og gjerne meninger fra ”vanlige” folk som studerer der. Her på hjemmesiden kan du finne flere av våre studenter som har skrevet innlegg om deres studenttilværelse på de forskjellige universitetene. Jeg brukte også Google rett og slett. Her fant jeg personlige blogger fra forskjellige folk rundt om i Storbritannia.

Skriv liste med preferanser
Nå har du gjerne valgt de 5 skolene som treffer dine preferanser når det gjelder type by, størrelse på universitet og beliggenhet. Nå kan du gå dypere inn og finne ut om det er flere småting som er viktig for deg! Gjerne om det er noe ønsket idrett, foreninger eller annen aktivitet du er interessert i å gjøre på fritiden din. Skriv gjerne en slik for og imot liste på alle universitetene og se hvem som kommer best ut. 

shutterstock_85949263publishing.jpgBesøk universitetet
Dette er nok hva som gjorde at jeg valgte det universitetet jeg gjorde. Jeg anbefaler dere på det sterkeste å besøke universitetene, få snakka med noen av de ansatte og kanskje noen studenter. Jeg hadde egentlig bestemt meg for et universitet før jeg besøkte universitetene, men skifta mening under turen. Her merket jeg om universitetet virkelig var noe for meg. Jeg fikk sett på omgivelser, snakket med forelesere og sett studentboligene på campus. Dette er noe som Across the Pond hjalp med å arrangere.

Snakk med venner og familie
Står valget ditt mellom forskjellige byer så er det alltid godt å høre fra folk som har vært der før. Snakk med venner og familie som kanskje har vært i området universitetene er plassert. Finn ut hva de syntes om plassen og om omgivelsene passer deg. Detter er en plass du forhåpentligvis skal bo i 3 år og det er viktig du like miljøet rundt deg!

Dette valget er ikke lett å ta, men sett deg ned, pust dypt og tenk på hva DU ønsker. Dette er din fremtid. Dette er din drøm og den skal bli fantastisk! Jeg angret aldri på valg av universitet mitt og skolen har blitt en del av meg. Dette er noe jeg ønsker at du også skal finne.

Lykke til!