Studentlivet i Oxford

2016-04-05 17:00:00

Jeg er nå halvveis i mitt andre år i Oxford, noe som har gitt meg både gode og dårlige erfaringer og opplevelser med hvordan det er å bo i en av verdens mest kjente studentbyer. La oss få de dårlige erfaringene unnagjort med en gang. Det er heldigvis ikke i nærheten av så mange som gode erfaringer.

Pris
Oxford er en relativt dyr by å bo i.  Levekostnadene er tilnærmet kostnaden for å bo i London. Og kursen har ikke vært optimal for oss som studerer i utlandet heller. Dette sammen med økt leie og skolepenger gjør at jeg må tenke mer på økonomien enn jeg måtte i mitt første semester. Siden det er så mange studenter i Oxford – to universiteter med rundt 20 000 studenter på hvert – så vet huseierne at vi trenger ett sted å bo, og at de derfor kan skru opp prisene. Dette er dessverre ikke noe vi kan gjøre noe med, det eneste vi kan gjøre er å være litt mer økonomisk bevisste. 

jhbb-exterior_banner_2.jpg

John Henry Brookes Building, main campus. 

Trafikk
Oxford er en relativt liten by, med mange innbyggere innenfor et lite område. Jeg vil anbefale på det sterkeste å kjøpe en sykkel! Du kan komme hvor enn du skal på 5-10 minutter så lenge du ikke skal på de campusene som er utenfor Oxford sentrum. Det er en gammel by som har vokst kjapt, og har derfor ikke veier til å holde følge med etterspørselen. Det tar som regel kortere tid å sykle enn å ta buss eller kjøre bil, i alle fall i rushtiden. Bilistene er vant med syklister langs veiene, og i sentrum så er det relativt godt oppmerket med egne filer for syklister.

Nå, til (noen av) de gode tingene med å studere i Oxford.

Det er Oxford
De fleste har hørt om Oxford, spesielt Oxford University. Selv om du kanskje studerer/tenker på å studere på Oxford Brookes University, så vil det at skolen inneholdt Oxford i navnet sitt hjelpe mye. Det gir assosiasjoner til en meget kjent by med et godt rykte når det kommer til utdanning. Det er også en av de flotteste byene i verden (etter min mening), med arkitektur som er helt eksepsjonell. Det er en så flott blanding av gamle og moderne bygninger, og jeg nyter å ta meg en tur i sentrum for å se på de flotte bygningene. Det gjør heller ingenting at deler av Harry Potter-filmene ble spilt inn i noen av bygningene i Oxford.

Studentmiljø
Studentmiljøet er så stort og variert at det skal mye til for å ikke finne noe som passer akkurat deg og dine interesser! Og hvis det mot formodning er slik at du ikke finner noe som passer deg, så kan du starte en egen klubb for det du vil. Jeg ville spille håndball, men dette var noe de ikke tilbydde på Brookes. Da fikk jeg vite at Oxford University hadde et håndballag, og jeg startet der når jeg begynte på mitt andre år. Det har gitt meg noen utrolig gode venner, og jeg traff folk som jeg ikke ville ha blitt kjent med ellers.

F4B090CE-F6CA-4722-B106-CA0D69D3F67E.png

Uni championships i Birmingham

Er du den personen som er glad i å feste så kan jeg garantere at det vil du få gjøre her! Det er muligheter til å gå ut hele uken lang, med en forskjellig  nattklubb hver dag. Hvis du heller vil gå på en pub og ta deg en pint eller to med venner, så er det et drøss av forskjellige lokale puber.

Beliggenhet
Det tar ca. 90 minutter med buss til London, noe som er veldig greit hvis du vil ta deg en dag eller helg i London. Det tar også kun 90 minutter til Heathrow Airport som har daglige avganger til Norge. Med SAS Youth kan du få relativt billige billetter, så det er lett å komme seg hjem en helg skulle det være ønskelig. Det tar også kun 4 timer med tog til Liverpool, noe som er genialt for meg som er Liverpool-fan. Poenget her er at du kan reise mange steder på relativt kort tid slik at du får oppleve mer enn ”lille” Oxford. 

Jeg vil anbefale Oxford på det sterkeste, selv om levekostnadene fint kunne ha vært lavere. Det er en utrolig fin by å bo i, og de to universitetene tilbyr varierte fag og god kunnskap! Jeg stortrives her, og digger pubkulturen. Du finner meg som regel på en pub med en pint og skolebøker foran meg!