Utveksling fra Storbritannia

2016-04-26 17:00:00

Da jeg valgte universitet i Storbritannia la jeg stor vekt på om jeg hadde muligheten til å dra på utveksling og hvor jeg kunne dra. Dette er noe det er lurt å tenke på når du velger universitet, siden ikke alle skoler tilbyr dette. Jeg tror mitt viktigste råd hvis du vil på utveksling fra Storbritannia er: begynn tidlig! Dette kan jeg ikke få lagt nok vekt på! Det er utrolig mye som skal planlegges, papirer som skal signeres, ting som skal avklares, enda flere papirer som skal signeres, eposter som skal sendes, og slikt går det i noen måneder. 

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke dra på utveksling allikevel, men et spontant innfall en sen kveld i april fikk meg til å endre mening, nok en gang. Plutselig hadde jeg sendt eposter og de første søknadspapirene om å studere på Queensland University of Technology i Brisbane, Australia for vårsemesteret 2016. Jeg var ikke helt forberedt på hvor mye som egentlig måtte gjøres på kort tid, og hvor mange papirer og avgjørelser jeg måtte ha student advisors til å se på. Men jeg var så utrolig glad for å endelig ha muligheten til å dra på utveksling at det gjorde meg ikke så mye. Antall papirer og signaturer varierer nok fra universitet til universitet, men vær forberedt på at det er en del som skal gjøres.
 bb.jpegNår alt papirarbeid var over, var jeg klar for avreise i januar. Siden jeg ikke hadde studiestart før i slutten av februar, valgte jeg å reise i 2 måneder på vei til Australia. Jeg hadde en helt fantastisk reise som forberedte meg på å bo så langt vekke. Det var utrolig herlig å komme til Australia etter å ha vært i India, Malaysia, Thailand, osv. Kultursjokket ble ikke så stort da. Og jeg fikk reist fra meg en del, noe som gjør at jeg klarer å fokusere mer på studiene nå, og ikke bare sitte å tenke på hvor jeg skal reise til neste sted. Misforstå meg rett, jeg reiser rundt i Australia også, men jeg har ikke det behovet for å reise for tiden.

ABA00D0C-DCED-494F-896A-62EB05EE157B.png 

På ferie i Thailand

Det er utrolig viktig å holde kontakten med universitetet ditt i Storbritannia mens du er på utveksling. Skjer det noe der du er, gi beskjed ’hjemme’ også. De kan ikke hjelpe deg hvis de ikke vet hva som skjer! Jeg vil også anbefale deg å melde deg inn i det lokale ANSA laget. De har utrolig mange kjekke eventer der du treffer folk som er i samme situasjon som deg. Det er også viktig å være med på så mange sosiale eventer som mulig i begynnelsen! Sjansen er stor for at du ikke kjenner noen i begynnelsen, og dette er en utrolig fin måte å bli kjent med folk på. Jeg meldte meg på en tur til the Gold Coast første uken min her, og de jeg traff der er noen av mine beste venner her nå! Det er en veldig fin og enkel måte å opprette et nettverk på, og du kan treffe din neste businesspartner der. Hvis du reiser til Australia eller New Zealand vil jeg anbefale på det sterkeste å være med på ANSAs studentolympiade. Da får du en fantastisk helnorsk helg med masse kjekke aktiviteter på dagtid og kjekke mennesker å feste med på kveldstid. I år var vi på the Gold Coast, og det var helt utrolig morsomt! Og du får muligheten til å vinne denne flotte vandrepokalen som for tiden forbinder seg i Brisbane:

 363DDA0E-FD01-4208-8BA9-2C8E5BF9D180.png

Reiser du på utveksling får du både pose og sekk: du får en fabelaktig utdanning i Storbritannia, og du får opprette et nettverk et annet sted i verden også. Ikke bare ser det bra ut på CVen, men det er utrolig lærerikt og kjekt. Og nok en gang: begynn prosessen så tidlig som mulig, for ting kan ta tid! Det å være spontan er kjekt de, og det har komt noe fantastisk ut av det, men det tok lange netter og stressende dager før det kom i boks!